“Macular” na filmskom festivalu Shine i Lift-Off festivalu

Kratkometražni igrani film „Macular“, u režiji Danijele Radulović i produkciji NVU Ficus, biće prikazan na SHINE Online internacionalnom filmskom festivalu i festivalu Lift-Off (Lift-Off Sessions). 

Međunarodni filmski festival SHINE (Shine Online International Film Festival Toronto, Ontario) je mjesečni događaj posvećen prikazivanju kratkih filmova i web serija talentovanih filmskih stvaralaca iz cijelog svijeta. Filmovi koji su ušli u oficijelnu selekciju biće prikazani i predstavljeni na zvaničnom kanalu festivala. 

Globalna mreža Lift-Off, sa sjedištem u Pinewood studiju u Londonu, predstavlja jedinstvenu međunarodnu mrežu nezavisnih filmova. Selektovani filmovi u prvom krugu bivaju predstavljeni putem VOD platforme, dok se pobjednički kratkometražni filmovi prikazuju na godišnjim sesijama u Pinewood studiju i Raleigh Studiju (Hollywood). 

Kada usljed oštećenja vida dovede u opasnost život druge osobe, Marko upada u limbo između realnosti i fikcije, sačinjen od osjećaja krivice i sopstvenih strahova. 

Scenario i režiju potpisuje Danijela Radulović, muziku i dizajn zvuka Marko Janjušević, uloge tumače Milana Lana Bogdanović, Marko Radojević i Gorica Vučetić.